Herbalista

Ginkamilla

2015. március 10. - Herbalista

A kamilla következik a porondon, mint koktélalapanyag. Mondhatni az egyik legismertebb gyógynövényről beszélünk, sokrétű felhasználhatóságáról ismert, hiszen mind külsőleg, mind belsőleg is alkalmazható.
A gyógynövény virágzatát forrázva használjuk fel teaként, amelyet kb. 10-15 percig hagyunk állni. Fogyasztása enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat, emellett emésztésserkentő is.
A légutakat tisztítja és fertőtleníti ha inhalálva használjuk fel, emellett gargalizálhatunk és öblögethetünk is vele. A száj, torok és az íny gyulladásait is képes csökkenteni. Külső felhasználás esetén borogatásként, fürdőként szintén gyulladáscsökkentő hatása van, azaz bőrbetegségekre kitűnő, mint pl.: pattanások, aknék, sérülések.

cikk23.jpg

A legegyszerűbb, ha a recepthez filteres kamillateát használunk, így gyorsabban készíthetjük el a koktélt, szűrés nélkül.

Ginkamilla:

  • 2 teafilter kamillatea
  • 2 és fél teáskanálnyi méz
  • 6 cl London Dry Gin
  • 2 cl friss citromlé


Az elkészítése roppant egyszerű, azonban két részre szedném a koktélt. Készítsük el a kamillateát kb 1 - 1,5 dl vízben, majd hagyjuk állni pár percet. Keverjük bele a mézet, majd egy fa muddlerrel / fakanállal többször keverjük át alaposan és nyomkodjuk ki a kamillát. Hagyjuk kihűlni.
Töltsük át a keverőpohárba, majd adjuk hozzá a gint és a citromlevet. Adjunk hozzá pár kocka jeget, majd kavargassuk, amíg el nem olvadnak.
Töltsük át egy hűtött pohárba, és díszítsük citromkarikával.
Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://herbalista.blog.hu/api/trackback/id/tr217257201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása