A kamilla következik a porondon, mint koktélalapanyag. Mondhatni az egyik legismertebb gyógynövényről beszélünk, sokrétű felhasználhatóságáról ismert, hiszen mind külsőleg, mind belsőleg is alkalmazható.
A gyógynövény virágzatát forrázva használjuk fel teaként, amelyet kb. 10-15 percig hagyunk állni. Fogyasztása enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat, emellett emésztésserkentő is.
A légutakat tisztítja és fertőtleníti ha inhalálva használjuk fel, emellett gargalizálhatunk és öblögethetünk is vele. A száj, torok és az íny gyulladásait is képes csökkenteni. Külső felhasználás esetén borogatásként, fürdőként szintén gyulladáscsökkentő hatása van, azaz bőrbetegségekre kitűnő, mint pl.: pattanások, aknék, sérülések.
A legegyszerűbb, ha a recepthez filteres kamillateát használunk, így gyorsabban készíthetjük el a koktélt, szűrés nélkül.
Ginkamilla:
- 2 teafilter kamillatea
- 2 és fél teáskanálnyi méz
- 6 cl London Dry Gin
- 2 cl friss citromlé
Az elkészítése roppant egyszerű, azonban két részre szedném a koktélt. Készítsük el a kamillateát kb 1 - 1,5 dl vízben, majd hagyjuk állni pár percet. Keverjük bele a mézet, majd egy fa muddlerrel / fakanállal többször keverjük át alaposan és nyomkodjuk ki a kamillát. Hagyjuk kihűlni.
Töltsük át a keverőpohárba, majd adjuk hozzá a gint és a citromlevet. Adjunk hozzá pár kocka jeget, majd kavargassuk, amíg el nem olvadnak.
Töltsük át egy hűtött pohárba, és díszítsük citromkarikával.
Egészségetekre!