Herbalista

Kakukkfű - grapefruit

2015. március 12. - Herbalista

Ismét egy recept következik, most azonban nem a leggyorsabb fajtából, hiszen ez egy kétlépcsős koktél lesz. Alkotóelemei a kakukkfű és a grapefruit, melyeknek szintén vannak gyógyító hatásai. Így hát lássunk is bele, milyen kellemes hűsítőt tudunk összehozni!

cikk24.jpg

Első körben a szirupunkat fogjuk elkészíteni, hiszen a recept kakukkfű szirupot fog tartalmazni. Most kiemelném, hogy ez a recept nem a növény gyógyhatását, hanem inkább az ízét hozza ki. Mint már feltűnhetett, az oldalon olvasható szirupok nagy része egyenlő arányban készül el.

Kakukkfű szirup: Egyenlő arány, azaz 2 dkg cukrot 2 dl vízben oldjunk fel tűz felett, majd tegyük bele a kakukkfüvet. Ha ez kész, akkor hagyjuk állni kb. 1 órát. Majd szűrjük le és fel is használható!

Kakukkfű - grapefruit hűsítő:

  • 3 cl gin
  • 3 cl friss grapefruit lé
  • negyed lime
  • 1 cl kakukkfű szirup
  • ásványvíz

Minden alapanyagot tegyünk a keverőpohárba, kivéve az ásványvizet, majd jéggel együtt alaposan rázzuk, hagy oldódjanak fel az ízek. Szűrjük át egy hűtött pohárba, majd öntsük fel egy öntet ásványvízzel. Díszíthetjük kakukkfűvel vagy citromkarikával.
Egészségetekre! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://herbalista.blog.hu/api/trackback/id/tr437262701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása