Herbalista

Kardamom koktél

2015. március 01. - Herbalista

A kardamom egy igazán különleges fűszernövény, amely napjainkban leginkább Délkelet-Ázsiából származik. Magvait általában egészben használjuk fel, azonban vannak esetek amikor őrleményként, pl.: sütemények ízesítése során. Ebben a cikkben egy kétlépcsős kardamom koktél elkészítését fogom bemutatni.

cikk13.png

A koktél alapeleme a kardamom tinktúra lesz. Azonban ez a tinktúra alkalmas arra is, hogy különböző koktélokba pár cseppet öntsünk mint fűszerezés. Vagy, hogy az elkészített koktélt lesprézzük ezzel a különleges tinktúrával, hogy különleges élményt garantáljunk a vendégeknek.

Kardamom tinktúra:

  • 1/2 csésze vodka (lehetőleg magas százalékú)
  • 3/4 zöld kardamommag, enyhén megtörve

Keverjük össze az alapanyagokat egy jól záródó üvegbe, majd hagyjuk állni 6-7 napot melegtől és fénytől védett helyen. A tinktúra elkészültével, szűrjük le egy tiszta vászonnal a folyadékot. Ez a különlegesen fűszeres tinktúra kb. 1 évig áll el.

Kardamom koktél:

  • 4 cl London Dry Gin
  • 1 cl friss citrom leve
  • 1 cl vörös húsú grapefruit leve
  • 1 cl kardamom tinktúra
  • felöntéshez ásványvíz vagy tonikcikk132.jpg

Az összes összetevőt (kivéve az ásványvíz - tonik) tegyük shakerbe, jégre, majd alaposan rázzuk össze.
Öntsük pohárba, friss jégre. Majd adjuk hozzá az öntet ásványvizet vagy tonikot. Citromkarikával díszítsük!
Egészségetekre! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://herbalista.blog.hu/api/trackback/id/tr807230957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása