Herbalista

Mojito variáció: Campari és bazsalikom

2015. március 09. - Herbalista

A közkedvelt Mojito egyik variációját fogom bemutatni ebben a posztban. Az eredeti koktél mentalevéllel, lime hozzáadásával, rum, cukorszirup és ásványvíz hozzáadásával készül el. Ez a változat színre vörösesebb, ízvilágra sokkal összetettebb a campari és a bazsalikom miatt. Az elkészítése roppant egyszerű, így könnyen elkészíthetjük otthon is.cikk21.jpg

Jöjjön hát a lépcső- és tinktúramentes koktélok következő része, amelyben a bazsalikom kapja meg a főszerepet a Camparival.

A Campari az egyik legfontosabb összetevője a Negroninak vagy az Americanonak. Általánosságban elmondható róla, hogy 20 % - 28 % alkoholtartammal bír (25%). Ízvilágát tekintve édes, fűszeres és kesernyés is egyben ez az olasz nemzetiségű ital. Összetevőjét tekintve gyógynövényekből készült italról van szó, amelynek receptje nem csak, hogy titkos, hanem a gyártó szerint az 1860-as évek óta nem változott.cikk212.jpg

Mojito variáció:

  • 4 cl Campari
  • 4 cl lime lé
  • 1 kanálnyi barna cukor
  • egy maréknyi bazsalikomlevél
  • ásványvíz vagy gyömbérsör

Tegyük a keverőpohárba a barna cukrot, a lime levet és a megtisztított, friss bazsalikomleveleket. Egy muddlert használva dolgozzuk össze az alapanyagokat, illetve kevergessük el, míg a cukor fel nem oldódik.
 
Adjuk hozzá a Camparit és keverjük fel alaposan az italt. Egy jéggel feltöltött pohárba töltsük át a koktélt, majd öntsük fel ásványvízzel.

Azoknak, akik különlegesebb ízre vágynak, azoknak a gyömbérsört ajánlom. Díszítésként bazsalikomot és lime szeletet használjunk.
Egészségetekre! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://herbalista.blog.hu/api/trackback/id/tr747252947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása