A közkedvelt Mojito egyik variációját fogom bemutatni ebben a posztban. Az eredeti koktél mentalevéllel, lime hozzáadásával, rum, cukorszirup és ásványvíz hozzáadásával készül el. Ez a változat színre vörösesebb, ízvilágra sokkal összetettebb a campari és a bazsalikom miatt. Az elkészítése roppant egyszerű, így könnyen elkészíthetjük otthon is.
Jöjjön hát a lépcső- és tinktúramentes koktélok következő része, amelyben a bazsalikom kapja meg a főszerepet a Camparival.
A Campari az egyik legfontosabb összetevője a Negroninak vagy az Americanonak. Általánosságban elmondható róla, hogy 20 % - 28 % alkoholtartammal bír (25%). Ízvilágát tekintve édes, fűszeres és kesernyés is egyben ez az olasz nemzetiségű ital. Összetevőjét tekintve gyógynövényekből készült italról van szó, amelynek receptje nem csak, hogy titkos, hanem a gyártó szerint az 1860-as évek óta nem változott.
Mojito variáció:
- 4 cl Campari
- 4 cl lime lé
- 1 kanálnyi barna cukor
- egy maréknyi bazsalikomlevél
- ásványvíz vagy gyömbérsör
Tegyük a keverőpohárba a barna cukrot, a lime levet és a megtisztított, friss bazsalikomleveleket. Egy muddlert használva dolgozzuk össze az alapanyagokat, illetve kevergessük el, míg a cukor fel nem oldódik.
Adjuk hozzá a Camparit és keverjük fel alaposan az italt. Egy jéggel feltöltött pohárba töltsük át a koktélt, majd öntsük fel ásványvízzel.
Azoknak, akik különlegesebb ízre vágynak, azoknak a gyömbérsört ajánlom. Díszítésként bazsalikomot és lime szeletet használjunk.
Egészségetekre! :)